+31(0) 6-51 30 43 82 info@motorcheckup.net

Referenties-oud

Internationaal
TuV SuDGTU (Duitse APK provider) – GKK- Dekra (PT) – Imperial (Zuid-Afrika)- JCB SK encar – Opie Oils UK Husges Gruppe – VAB Fleet Services nv

Bedrijven
C&E Turbochargers KNAC – MRT Engines – Autobedrjf van der Heijden
Opel Vriens- Autobedrijf Leemans – Bolsenbroek & Partners – Rhenoy –              Experda Schade Expertise VAB Fleet Services nv – Approved Green – RedfoxCarbase Premium Motors – MachinedokterBVA automotive – Classic Park – Kent EuropeRuttchen Autowereld – Bangarage Volvo DealerTechXYanmarANWB Retail – Autoconnectholland.comElectronic Vehicle Health Check (EVHC)

Review 1: TechX

TechX

maakt sinds augustus 2013 iedere dag gebruik van MOTORcheckUP ter ondersteuning van haar expertise. Het resultaat is snel, betrouwbaar, goedkoop en uitermate effectief. Aldus Bert Pennock

Review 2: Ruttchen Autowereld
”Motorcheckup geeft een 1e indicatie over de gezondheid van de motor.
De klant ervaart dit als professioneel Ruttchen
en hiermee creëer je vertrouwen.”

Leon van den Elsen Servicemanager

Review 3:Vriens Opel
Wij zijn als Opel dealer enige tijd geleden op de site van motorcheckup terecht gekomen op zoek naar een snelle test methode om vervuiling van  motor olie en koel vloeistof bij de olie te kunnen testen. Wij werden de volgende dag zelf benadert door  Marc Nederveen met de mededeling “ik heb gezien dat jullie op de site gekeken hebben kan ik iets voor jullie doen” (super service). Er is meteen een afspraak gemaakt om een en ander uit te leggen hoe de testen werken en diverse voorbeelden laten zien (was een duidelijke en professionele uitleg).

Wij gebruiken de test vooral wanneer klant aan geeft weinig te rijden en olie verversen niet nodig vind om visueel  aan te tonen zien dat olie vervuilt is of veel vocht bevat.Voor de werkplaats is het een welkome aanvulling voor het testen of er koelwater bij de motor olie zit als er verlies van koelwater op treed en geen uitwendige lekkage zichtbaar is. De sets zijn compleet inclusief visuele ondersteuning en de praktijk leert ons hoe meer je de tests gebruikt hoe beter en sneller je de uitkomst na een test kunt  uitlezen en verklaren. Als de testen op zijn volstaat een telefoontje en binnen een dag hebben wij een nieuwe set in huis.

Het grote voordeel van motorcheck up is voor ons de snelle/simpele test methode voor de monteur en als hulpmiddel richting de klant.

Wij zijn zeer positief en zullen het zeker blijven gebruiken.

Met vriendelijke groet,
John van Erven
Vriens Opel Breda

Vriens Opel

 

 

Review 4: Autobedrijf Theo van der Heijden
Wij zijn als autobedrijf onlangs begonnen met de MotorCheckup. Na een goede praktische uitleg en enkele proeftesten bleek al snel dat de Checkup duidelijke voordelen biedt. Wij voeren de testen inmiddels uit bij APK, bandenwissels en reparaties. Vaak zien we bij klanten die alleen een APK afspreken veel achterstallig onderhoud. Het uitvoeren van de Checkup is een middel wat wij gebruiken om aan te tonen hoe de conditie van de motorolie is. Het is voor de klant dan ook direct duidelijk dat het echt nodig is om tijdig de olie te verversen. Middels de visuele ondersteuning kunnen wij de klanten beter uitleggen waarom het belangrijk is om de olie te verversen, en wat de gevolgen kunnen zijn als dit niet tijdig uitgevoerd wordt.

De grote voordelen aan de Motor Checkup vinden wij de eenvoud van het gebruik, de visuele uitleg naar de klant en de snelheid waarmee de test uitgevoerd wordt.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van Gelswijk
Autobedrijf Theo van der Heijden

Review 5: De Munnik Techniek

Beste Marc,
Ik heb inmiddels al behoorlijk wat storingen demunniktechniek
opgelost met de olie analyse voor mij is het een blijvend product in de werkplaats.

Mark de Munnik

Review 6: Helicon Opleidingen
Beste Marc,

Ik heb het zeker positief ervaren en wilde eigenlijk wel iets op de site zetten maar dit kreeg ik niet voorelkaar. Even de tops voor mij op een rij.

Tops:
– leuke voorlichting welke een aangenaam technisch staartje heeft
– leerzaam voor onze leerlingen
– praktische voorbeelden
– leerlingen leren bepalen dat niet alles om de onderhoudsinterval draait
– Effectief en waardenvol

Marc heel erg bedankt voor de service en we willen je zeker nog eens vaker benaderen.

Met vriendelijke groet,

Wouter den Otter

Review 7: Redfoxcarebase
Geweldig product! Ik had de motorcheckup vorige week besteld en met warme motor een druppel olie op het vel vloeipapier laten vallen. Even gewacht en laten indrogen. Toen vergeleken met de bijgeleverde voorbeelden. Dat was even puzzelen maar verder makkelijk af te lezen. Mijn VW Passat had een gemiddeld aantal verbrandingsresten, gemiddeld vervuilde olie en er was een lichte kring waarneembaar wat aangaf dat er wat vocht in de olie zat. Dat is makkelijk te herleiden want ik rijd bijna uitsluitend korte afstanden. Toen een druppel motorolie uit onze SAAB 9-3. Dat gaf een heel ander beeld. Een heel anders opgedroogde vlek en structuur. Donkerbruine kringen en sterkere vervuiling van de motor. Het bijgeleverde vel gaf aan dat de donkerbruine kleur een sterker vervuilde olie en motor was (verbrandingsresten) en er zat geen vocht in de olie. Heel mooi om te zien hoe groot het verschil was in de opgedroogde olie. De kringen maken het makkelijk af te lezen. Ga ik absoluut vaker gebruiken want de motorcheckup geeft heel snel aan hoe de conditie van de motor is. De eerste keer even zoeken hoe het precies wekt en daarna probleemloos snel af te lezen. Zo simpel en toch zo uitgebreid, goed bedacht hulpmiddel. Voor mij een blijvertje.

Groet Wim Vos. RedfoxCarbase

CONSUMENTEN

Review 1: Facebook
Menno

Review 2: Mercedes-Benz Forum

Het Mercedes- Benz Forum bestond dit jaar 10 jaar reden om een feestelijk evenement te organiseren. MOTORcheckUP leverde een bijdrage.

Raimon van het MB Forum heeft tijdens het evenement 8x met een groepje van een man of 6 á 10 een MOTORcheckUP uitleg gegeven en een test gedaan. Bij 7 tests konden we het verhaal kloppend maken met het gebruik van de auto. Bij 1 was de olie zo zwart en oud dat de schaalverdeling op het kaartje te klein was.
Veel mensen waren enthousiast en voor om als middel te gebruiken bij aankoop van een auto onderhoud of tussentijds te controleren. Ze hebben allemaal de informatie mee voor het bestellen in de shop. Hier ook 2 willekeurige foto’s.
IMAG1168

 

 

Nogmaals bedankt voor de bijdrage

Raimon
Mercedes-Form

Review 3: Hayabusa forum
Dag Marc Nederveen,

Bevindingen test Motorcheckup.Suzuki Hayabusa bj 2000
Na bestelling de volgende dag keurig per post de checkuptester
[gekozen voor 6 testen in samenspraak met Speedlink] ontvangen [20 eurie]
Als eerste test uitgevoerd op de Honda cbr 600 [bj:1998] km stand 80.000 km werkmotor van Speedlink.
Uitkomst test:goed dwz geen koelvloestof en brandstof lekkage.
wel advies om tzt de olie te vervangen[leeftijd olie is onbekend]
en dan nog een test te doen. Bij de honda was het goed te doen om er een druppel warme olie uit te krijgen.[oliepeilstok]

Bij mijn busa km stand 56.000 bleek dat helemaal niet zo makkelijk te doen omdat de koppeling in de weg zit en daarom een oliepijlstok ontbreekt ! bij de busa zal je dat met z’n tweeën moeten doen om de volgende redenen:
Ik heb toen de bike op bedrijf’s temperatuur was [olie 80 graden] een heel dun slangetje [luchtslang te verkrijgen bij een aquariumzaak] gebruikt om die langs de koppeling te wurmen en de busa door mijn zoon contra zijstandaard te laten houden en ik door aan het slangetje te zuigen gelukt een druppie olie uit te halen voor
de test. Uitkomst test:goed dwz geen koelvloestof en brandstof lekkage.
maar wel te oude olie in mijn motor[ook te maken met stilstand van een jaar].
[gelijk maar verversen en tevens het oliefilter vervangen.

Ik vind het vermeldingswaard om de heer Marc Nederveen een compliment te geven
voor de vervolgmail’s [voorstel foto’s van de test naar hem op te sturen] en begeleiding per telefoon voor de vragen die ik stelde betreffend de interpretatie van de test
of ik zelf de twee testen goed interpreteerde en zijn luisterend oor

Ben benieuwt of er nog meer leden zijn die zo’n test doen en de uitkomst/ervaring er mee. Voor ons beiden Speedlink[Paul] en ondergetekende heeft deze test ons info gegeven die we anders niet te weten waren gekomen of het zou misschien te laat geweest zijn.

Tom
_________________
Don’t worry be happy,Drive á Hayabusa!
Always a BIG smile!
Special paint CPH[bj2000]
Blauw/oranje/carbon

Review 4:
Hoi Marc,
Goed gedaan, Ik heb het gehad vanmiddag, gelukkig zegt de test dat Ik toch geen lekkage van koelwater in de olie heb, Ik hoeft de cylinder kop dus niet te lichten geld en moeite gespaard.  Heel erg bedankt.  Brian

Review 5: Menno van Wetten
Ik heb zo juist nog gekeken naar de van MOTORCHECKUP maar hij blijft over het geheel donker. Als je aan de achterkant kijkt met het licht er op dan zie je maar een hele lichte rand van maar net 2 mm.

IMG_0925

Zoals u al eerder uitlegde vanmiddag over de buitenrand, die is mooi strak dus geen kartelrand van water.  En de 4 de cirkel heeft een lichte gele rand van brandstof ondanks dat er 1 verstuiver slecht heeft gelopen de afgelopen 2 jaar is er Hierdoor wel extra vervuiling maar niet extreem.Maar dat kun je nu dus terug zien doormiddel van deze test van Motorcheckup.

Ik ga binnenkort mijn olie vervangen omdat zoals aangegeven staat longlife 30.000 km of na 1 jaar zou deze vervangen moeten worden.

Nu zie ik net op de oude rekening tot mijn verbazing dat ik op 11-06-2013 mijn olie heb vervangen en dus al 20.000 km heb gereden en 1 jaar.

Je kunt dus zien door deze test hoe snel je het kan vergeten om olie te vervangen en als je deze test regelmatig doet je er op tijd bij kan zijn ondanks dat hij nog geen 30.000 km heeft gehaald.

Maar de olie mag zeker wel vervangen worden, had er zelf niet meer bij stil gestaan maar nu door dat ik deze test heb gedaan is het wel duidelijk geworden dat deze echt na een jaar zeker al vervangen mag worden.

Dus mag wel eerlijk zeggen door deze test ben ik er wel eerder bij omdat ik anders misschien te lang door was blijf rijden met te oude olie.(vervuilde olie)

Ik zal mijn garage deze test ook laten zien en proberen te overtuigen van deze test ook uit te voeren bij hun klanten om zo problemen eerder tegen te komen en zo ook geld te besparen voor grote reparatie’s die je nu sneller kan zien aankomen.

En zo kunnen hun ook hun klant tevreden houden, omdat je er eerder bij kunt zijn voor eventuele problemen of zoals ik bijna vergeten ben om op tijd mijn olie te vervangen en door deze test echt ook kan zien dat het tijd wordt.

De 1 zegt 30.000 km kan makkelijk met olie en een ander zweert erbij dat 15.000km de max voor je olie is.

Gebruik deze test en je weet het zeker, iedereen rijdt anders en niet elke motor slijt het zelfde, dus controleer ongeveer tussen de 5000km en 8000km en je weet het zeker of hij eerder af later dan voorgeschreven kan en moet vervangen.

Zeker ook als je van plan bent om een gebruikte auto te kopen zou ik deze test in de toekomst zeker wel gaan gebruiken.

Al is het maar omdat beetje rust te krijgen als je zo’n dure aanschaf wilt maken, zoals een gebruikte auto waar ik de historie niet van ken maar door de olie test al veel meer weet.

Zoals de tekst luidt achter op de folder.
Zoals een bloedtest bij de dokter, zo vertelt de motorolietest van MOTORcheckUP of uw motor “gezond”is.

Geweldige tekst en ook al willen mensen geen bergen geld uitgeven aan hun auto in deze tijden, maar je onderhoud hem goed en test regelmatig je olie kun je er veel langer plezier van hebben door dat je problemen eerder tegen kunt komen door deze test.

Waardoor je weer geld bespaart natuurlijk door grote slijtage voor te zijn.

Zoals ze bij volkswagen al eerder reclame hebben gemaakt (onderhouden is overhouden) en dat laat deze test zeker wel zien.

Bij de volgende test maak ik weer even een foto met wat info wat ik gedaan heb, en dan zul je het resultaat zien. Kijken of ik het blok schooner kan krijgen, en door de test bij te houden kan zien hoe snel hij weer vervangen moet worden.

Nogmaals bedankt voor de persoonlijke uitleg vanmiddag.

We houden contact.

Met vriendelijke groet Menno van Wetten.

Review 6: Consument
Mijn BMW lekte koelvloeistof iedere paar honderd kilometer moest ik een 1/2 liter bijvullen. Mijn garage (BMW dealer) stelde voor het koelsysteem onderdruk te zetten maar gaf ook oorzaken aan met hoge kosten toe gevolg. Met MOTORcheckUP was ik in staat aan te tonen dat er geen koelvloeistof in de olie aanwezig was . De lekkage bevond zich dus duidelijk buiten de motor. De oorzaak snel gevonden en kunnen herstellen waardoor grotere kosten zijn voorkomen. MOTORcheckUP heeft mij goed geholpen. Rob.

Review 7: Consument

Een consument draag graag persoonlijk geinformeerd wilde worden op de gezondheid van de motor.

Een consument die graag persoonlijk geinformeerd wilde worden op de gezondheid van de motor.