+31(0) 6-51 30 43 82 info@motorcheckup.net

MOTORcheckUP iDiA – de intelligente online diagnose. Simpel. Snel. Betrouwbaar.

iDiA is de naam van de intelligente online-evaluatiemethode van MOTORcheckUP. Het is een geheel nieuw MOTORcheckUP product! Een verbetering en vereenvoudiging van de klassieke visuele evaluatiemethode “met de hand”, om het zo maar te zeggen.

In vijf stappen een iDiA testrapport
Registreer eerst de testkaart in de iDiA box. Druk op REGISTER.

Selecteer het type test: Motorolie of vloeistoffen. Vul nu de voertuiggegevens in. Nadat de test via de unieke QR-code is geregistreerd, verwijdert u de beschermfolie van de testkaart. Trek de peilstok en laat één druppel motorolie of vloeistof van de peilstok zorgvuldig op de test vallen (bij moderne voertuigen neemt u een druppel met een houten staafje op de plaats waar de olie wordt gevuld). Laat de druppel rijpen zoals aanbevolen (motorolie tussen 2 en 6 uur, afhankelijk van de leeftijd, vloeistoffen slechts tussen 15 en 30 minuten).

Nadat de test is “gerijpt”, steekt u hem opnieuw in de iDiA box.

Als de test correct is ingebracht, drukt u op : “Evaluatie” en de analyse zal worden gestart. iDiA box scant drie foto’s en vraagt ter controle of de foto’s correct zijn. Indien “OK” druk dan op de knop. iDiA stuurt nu de gescande foto’s naar server voor analyse. U ontvangt het testresultaat onmiddellijk na de evaluatie als PDF-bestand per e-mail.

Alle uitgevoerde iDiA testen kunt u terug vinden in het MOTORcheckUP portaal. In het portaal zijn de foto’s te bekijken, testrapporten te downloaden en de testresultaten te exporteren voor analyses. Voor internationale klanten zijn de testrapporten beschikbaar in de talen Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Bedrijven die actief met MOTORcheckUP iDiA willen starten zullen een iDiA box en testkaarten moeten aanschaffen. Particulieren kunnen uiteraard ook een iDiA testrapport ontvangen.  Dit door in de checkupshop een iDiA test aan te kopen.

Meer informatie neem contact op of mail naar info@motorcheckup.net