Redfoxcarebase

Geweldig product! Ik had de motorcheckup vorige week besteld en met warme motor een druppel olie op het vel vloeipapier laten vallen. Even gewacht en laten indrogen. Toen vergeleken met de bijgeleverde voorbeelden. Dat was even puzzelen maar verder makkelijk af te lezen. Mijn VW Passat had een gemiddeld aantal verbrandingsresten, gemiddeld vervuilde olie en er was een lichte kring waarneembaar wat aangaf dat er wat vocht in de olie zat.

Dat is makkelijk te herleiden want ik rijd bijna uitsluitend korte afstanden. Toen een druppel motorolie uit onze SAAB 9-3. Dat gaf een heel ander beeld. Een heel anders opgedroogde vlek en structuur. Donkerbruine kringen en sterkere vervuiling van de motor. Het bijgeleverde vel gaf aan dat de donkerbruine kleur een sterker vervuilde olie en motor was (verbrandingsresten) en er zat geen vocht in de olie. Heel mooi om te zien hoe groot het verschil was in de opgedroogde olie. De kringen maken het makkelijk af te lezen.

Ga ik absoluut vaker gebruiken want de motorcheckup geeft heel snel aan hoe de conditie van de motor is. De eerste keer even zoeken hoe het precies wekt en daarna probleemloos snel af te lezen. Zo simpel en toch zo uitgebreid, goed bedacht hulpmiddel. Voor mij een blijvertje.

Naam: Wim Vos. RedfoxCarbase