+31(0) 6-51 30 43 82 info@motorcheckup.net

Persbericht
“MOTORCHECKUP LANCEERT EENVOUDIGE ‘GEZONDHEIDSCHECK VOOR MOTOREN”

Vught, 20 augustus 2013 – Voor alle auto-, motor- en booteigenaren is er goed nieuws. Vanaf vandaag kan iedereen eenvoudig, snel en zonder gereedschap checken of de motor van zijn voertuig nog gezond is. Een druppel motorolie op de MOTORcheckUP test laat zien wat de conditie van de motor is. Door het uitvoeren van de test kan de consument voortijdig mankementen aan de motor ontdekken. Een gezonde motor helpt brandstof besparen, CO2 uitstoot te verminderen, de levensduur van het voertuig te verlengen en prestaties te behouden.

Wat is MOTORcheckUP
MOTORcheckUP analyseert 4 elementen van de motor: de mate van motor vervuiling, toestand van de motorolie, water en/of koelwater in de motor en brandstof in de motorolie.De gebruiker laat met de peilstok een druppel olie op de test vallen. De oliedruppel verandert gedurende de test in een plaatje. Met behulp van een meegeleverde brochure met vergelijkende illustraties kan de voertuig eigenaar exact zien wat de staat van zijn geteste motor is. Ook worden in deze brochure aanbevelingen gedaan voor eventuele vervolgstappen.De test duurt een kwartier, werkt zeer eenvoudig en is dus door iedereen uit te voeren. MOTORcheckUP kost €9,95.

Marc Nederveen: “Het is onze ambitie de MOTORcheckUP producten zo breed mogelijk aan te bieden in de Benelux.  De markt is enorm groot als je kijkt naar het aantal auto’s, tweewielers of motorboten. Daarbij kan MOTORcheckUP voor veel situaties worden ingezet. Denk aan het kopen van een auto, verkopen of inruilen, onderhoudsbeurten,  het zoeken naar storingen etcetera.”

FLUIDcheckUP
Naast MOTORcheckUP is er ook FLUIDcheckUP. Dit controleert op dezelfde wijze andere vloeistoffen van de auto. FLUIDcheckUP test de conditie, slijtage en veroudering van verschillende auto onderdelen als remmen, stuurbekrachtiging, versnellingsbak of hydraulische remmen.

Over MOTORcheckUP
De MOTORcheckUP producten komen uit Duitsland waar de producten worden ontwikkeld en geproduceerd. De Duitse TüV organisatie (vergelijkbaar met TNO in Nederland) garandeert de werking en kwaliteit van de MOTORcheckUP testen (TüV nummer B09 04 69955001).