+31(0) 6-51 30 43 82 info@motorcheckup.net

MOTORcheckUP lanceert iDiA, het systeem voor een digitale olie-analyse van de motor en versnellingsbakolie.  Het grote voordeel is dat je met iDiA als gebruiker niet zelf meer het testresultaat hoeft te interpreteren. Het iDiA systeem maakt een digitale evaluatie gebaseerd op artificial intelligence.

In vijf stappen ontvangt de gebruiker het digitale rapport. stap 1: iDiA testkaart met QR code registreren, stap 2: Een druppel olie op de testkaart, stap 3: Test laat ontwikkelen en stap 4: Testkaart analyse en stap 5: ontvang het rapport per mail.

Marc Nederveen: “Met iDiA voegen we een nieuw product toe aan het assortiment. Bedrijven kunnen met iDIA een snelle olie analyse uitvoeren en dus een betere diagnose stellen. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld brandstof in de motorolie of motorvervuiling. Met een iDiA testrapport ziet men snel wat zich in de motor afspeelt. Het overtuigt klanten door het rapport te laten zien en het belang om onderhoud uit te laten voeren. Ideale momenten zijn bij de APK, wintercheck of komende winterbanden wissels.

Wat is iDiA
iDiA analyseert vier elementen van de motor: de mate van motor vervuiling, toestand van de motorolie, water en/of koelwater in de motorolie en brandstof in de motorolie.

Een druppel motorolie op de MOTORcheckUP iDIA test laat zien wat de conditie van de motor is. Door het uitvoeren van de test worden eventuele mankementen aan de motor tijdig ontdekt. Een gezonde motor helpt  brandstof te besparen, CO2 uitstoot te verminderen en prestaties te behouden.