+31(0) 6-51 30 43 82 info@motorcheckup.net

MOTORcheckUP de eenvoudige motorolie test

Test op eenvoudige wijze de staat van je olie en daarmee de conditie van je auto
t

Overkomt het volgende jou ook wel eens?

 • Je motor verbruikt te veel olie?
 • Je wilt weten of er brandstof zit in de olie?
 • Je auto verliest koelwater. Lekke koppakking?
 • Je rijdt vaak korte stukjes
t

Of stel je jezelf wel eens de volgende vragen?

 • Is mijn motor vervuild?
 • Is mijn motorolie nog in orde?
 • Waarom stijgt mijn olie niveau?
 • Wanneer was mijn laatste onderhoudsbeurt?

Dan hebben wij de oplossing

MOTORcheckUP is een “Do It Yourself test” die aan de hand van een druppel motorolie controleert of de motor in orde is of dat er mogelijke mankementen zijn.

Vergelijk het met een arts die met bloedonderzoek controleert of de patiënt gezond is. Zo is voor elke MOTORcheckUP-test slechts één druppeltje olie genoeg om te ontdekken of uw motor nog “gezond” is.

Interesse in onze test?
Neem dan direct contact op.

Hoe maken wij de gezondheid van uw motor inzichtelijk?

We kunnen bijna alles aan een auto, motorfiets of machine inspecteren. Maar zelfs ervaren experts hebben niet de mogelijkheid om de interne conditie van de motor, versnellingsbak, remmen of stuurbekrachtiging te testen zonder gebruik te maken van speciale apparatuur.

Iedereen kan dit nu zelf controleren! Snel, Betrouwbaar, Eenvoudig en zonder gereedschap. Test de conditie van de motor en ben zeker van je aanschaf, of verkoop, bij service intervallen en onderhoud.

Hoe werkt de test in de praktijk

Met een druppel olie van de motor kan worden vastgesteld of de motor gezond is of niet. MOTORcheckUP is een praktische test welke naast de olie conditie ook aantoont;

 • Motor vervuiling,
 • Water of koelvloeistof in de olie
 • Brandstof in de olie.
Olie test

Uitleg test/afbeelding

Deze Ford Transit 2.2 TDCI diesel auto heeft 113.163 kilometer gereden.
Olielooptijd: 2.032 (sinds laatste servicebeurt KM stand 111.131)

 • Vervuiling: Gemiddeld 4
 • Olieconditie: Gemiddeld 4
 • Water in de olie: Geen condenswater in de olie
 • Brandstof: Veel brandstof in de olie

Testresultaat: Met 2.000 kilometer de laatste beurt zit er te veel brandstof in de olie. Dit kan komen door rijden korte stukken of technisch mankement. 

 

Wat zeggen onze klanten

“Olie test, werkt echt goed. Ik heb 4 auto’s getest, met goed zichtbare resultaten.
Alle beschrijvingen lezen en je kunt inderdaad zien of de motor vervuild is, of de olie, of dat er koelvloeistof of brandstof, of gecondenseerd water in de olie zit.

Je ververst niet meer te vroeg of te laat! Bovendien worden problemen tijdig duidelijk. Ik kon 4 auto’s op 1 testkaart van 6 doen.”
Aart

“Ter verbetering, uitbereiding van onze service en kwaliteit werken wij samen met MOTORcheckUP. Dit om autobedrijven te ondersteunen bij het optimaal repareren en vervangen van turbo’s en bijbehorende turbo componenten.

Door de oorzaak vast te stellen en op de juiste manier vervangen van de turbo en andere bijbehorende onderdelen wordt een reparatie goed uitgevoerd. Autobedrijven voorkomen hiermee klachten en herstel kosten onder de garantie. Wij adviseren MOTORcheckUP te gebruiken bij het stellen van de juiste oorzaak. Het werkt eenvoudig en een geeft je inzicht.”
C&E Turbochargers, Casper Hartogsveld

“Olie getest, veel brandstof gevonden
Omdat ik het gevoel had dat m’n motor niet helemaal zo zacht spinde zoals deze dat altijd deed, besloten om eens deze olie-check up te doen. Hierbij kwam ik erachter dat er erg veel brandstof in de motorolie zat! Met deze dunne olie zouden dus snel de lagers, nokkenas en kleppen aangetast kunnen worden.

Snel de olie vervangen en de storing opgezocht; lekke carburateur. De motor loopt nu weer een stuk beter en ik doe nu iedere 3.000km een olie-check up om de olieconditie te checken, hiermee bespaar ik veel geld op dure en overbodige oliewissels”
Rick

MOTORcheckUP, voor wie?

Consumenten, Dealerbedrijven, Garagehouders, Schadeherstelbedrijven, Experts, Handelaren, Universele autobedrijven, Benzinepomphouders, Automaterialen zaken
Distributeurs, Marine, Motordealers, Hefttruck dealers, Windmolens, Watersport bedrijven, Taxateurs, Waardebepalers, Restwaarde specialisten
Autodealers, Leasemaatschappijen, Verzekeraars, Inspectiebedrijven, Fleetowners, Remarketing specialisten

Wilt u meer weten lees dan verder op de website of neem contact op.

Met vriendelijke groet,
MOTORcheckUP Benelux & Frankrijk